Kripto automatizētā tirdzniecība

AI atbilst Kripto

Pagājušajā nedēļā OpenAI izpilddirektors Sems Altmens izteica vēlmi piesaistīt 7 triljonus ASV dolāru jeb 3.5 reizes lielāku kriptovalūtu tirgus kapitālu, lai finansētu mikroshēmu projektēšanu un ražošanu, lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu pēc mākslīgā intelekta (AI) tehnoloģijas. Šis ieguldījums ir tik liels, ka tas ir iedvesmojis dalībniekus vairāk domāt par eksponenciālu izaugsmi. Kāpēc mēs par to runājam informatīvajā izdevumā, kas vērsts uz kriptovalūtu? Tā kā kriptovalūtu tirgotāji labi saprot eksponenciālo izaugsmi. Arī tāpēc, ka Crypto-AI stāstījums ir pacēlies. AI monētu cenas pēdējo nedēļu laikā ir atspoguļojušas šo tendenci. Bittensora TAO marķieris, kas attēlots iepriekš redzamajā diagrammā, kopš decembra ir pieaudzis eksponenciāli. Tomēr saskaņā ar CoinGecko datiem AI marķieru kopējā tirgus vērtība ir tikai 16 miljardi USD, kas ir mazāk nekā 1% no kopējā kriptovalūtu tirgus ierobežojuma. Mēmu žetonu vērtība ir 23 miljardi USD.

Kripto un AI ir bijušas divas visvairāk apspriestās tehnoloģijas pēdējo piecu gadu laikā. Ņemot vērā pieaugošo adopciju, ir loģiski, ka tie pārklājas. Bet daudzi uzskata, ka abas tehnoloģijas būtībā ir pretējas viena otrai. Kripto atvieglo decentralizāciju. Lai gan AI plaukst un nodrošina centralizāciju, izmantojot modeļus, uz kuriem tas ir balstīts.

Krustpunkts ir vieta, kur Blockchain tehnoloģija varētu darbināt decentralizētus AI modeļus. Kripto atlīdzina dalību, izmantojot finansiālus stimulus. Kripto motivācijas struktūra var veicināt AI decentralizāciju, atalgojot līdzsvarotus un daudzveidīgus datu avotus. Tas varētu arī palīdzēt novērst AI kontroli no lielo tehnoloģiju rokās. Bittensor vēlas to paveikt, izveidojot mašīninteliģences tīklu. Šie tīkli spēj koplietot un sazināties ar informāciju, vienlaikus novērtējot un ranžējot citus tīkla dalībniekus.

Kripto ir labākais spēļu laukums ekonomiskiem eksperimentiem un spēļu teorijai. Tas var kalpot arī kā finanšu dzinējspēks darījumiem starp mašīnām, nepaļaujoties uz uzticamiem, centralizētiem dalībniekiem. Tikai tad ir jēga, ka AI iekļautos kriptovalūtas stāstījumā. No tirgus viedokļa nepārprotami šķiet, ka šis stāstījums sāk pacelties. Skatieties šo vietu.